Vragen: +31 (0)6 236 78 748

 
0
U hebt niets in uw winkelwagen.

0

Actie 25% korting

Uitleg inmeten en plaatsen Vensterbank:

 • Bij elk type vensterbank kunt u zelf bepalen aan welke kant u de profilering wilt hebben zo kunt u de profilering rondom hebben maar kunt u het bijvoorbeeld ook beperken tot alleen de rechterzijde en voorzijde. Hierbij houdt u rekening met de plek waar de vensterbank tegen een muur of andere vensterbanken wordt geplaatst.  Voorbeelden plaatsing profilering


  Mogelijkheden in profileringMogelijkheden in profilering
  Mogelijkheden in profilering


 • U neemt de maat in mm, van de lengte tussen de 2 muren van het raam incl. dagstukken 10 of 18mm dik ("de dagmaat”), daarop tel je de maat van de “oortjes”.

  Opmeten van een vensterbank met oortjes

  De maat van de oortjes is afhankelijk van de breedte van de raamlijst die u wenst te plaatsen, de breedte van het profiel aan de vensterbank en de vrije ruimte die we houden tussen het profiel van de vensterbank en de raamlijst, dus: dagmaat + “oortjes” (breedte raamlijst + breedte profiel + vrije ruimte tussen profiel vensterbank en raamlijst)

  Hoe breed moet een oortje zijn?

 • Kies de diepte van de vensterbank, dit is in ieder geval de diepte maat van het kozijn naar voorzijde muur + 60mm, de laatste 60mm is ervoor om nog een smetplank te kunnen plaatsen en het profiel wat aan de vensterbank gefreesd zit. Wilt u de vensterbank nog dieper dat kan natuurlijk altijd maar dan is het effect van een smetplank weg omdat de vensterbank dan te ver over de smetplank hangt.


  Ideale diepte van uw vensterbank bepalen

 • De vensterbank wordt als een rechthoek geleverd, nu moet u de uitsparing zagen, dwz de dagmaat moet u uitzagen zonder de dagstukken, dus van muur tot muur, de “oortjes blijven eraan, want die moeten doorsteken zodat u later de raamlijsten kunt plaatsen die op deze “ oortjes komen te staan", dat kan gemakkelijk met een decopeerzaag, let wel op de veiligheidseisen die gesteld zijn om hiermee te kunnen werken.
 • Plaats de vensterbank, zorg dat deze waterpas geplaatst wordt, de meeste nieuwe kozijnen hebben een uitsparing onder het kozijn waar u de vensterbank kunt plaatsen, dit is niet noodzakelijk, u mag de vensterbank gewoon kops tegen het kozijn lijmen met high tacklijm.


Voorbeeld
:
Dagmaat (incl. dagstukken 10 of 18mm dik) is 1000mm
+ breedte raamlijst 1930 = 70mm (2x) = 140mm
+ breedte profiel vensterbank 1930 = 2x 20mm
+ vrije ruimte tussen profiel vensterbank en raamlijst = 2x 15mm,

In totaal wordt de vensterbank dan qua lengte 1210mm.

Bij elk type vensterbank kunt u zelf bepalen aan welke kant u de profilering wilt hebben zo kunt u de profilering rondom hebben maar kunt u het bijvoorbeeld ook beperken tot alleen de rechterzijde en voorzijde.

 

Wij hopen dat bovenstaande uitleg u verder kan helpen bij het inmeten van uw vensterbank. Mocht dit niet het geval zijn, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder met vragen over het inmeten of vragen over één van onze producten, u kunt ons zowel telefonisch bereiken als via de chatfunctie of de mail.

 


 

Keuze, plaatsen en opmeten

Hieronder treft u de belangrijskste stappen aan voor het kiezen, opmeten en plaatsen van onze producten.


Opmeetservice

U kunt ook gebruik maken van onze handige opmeetservice. Tegen een gereduceerd tarief komen wij bij u op locatie de vensterbanken inmeten


Onze producten worden van grenen vervaardigd. DIt naaldhout kan gaan bloeden, dwz dat de harsen van het grenen kunnen doortekenen door de lak op den duur.

Contact

T: +31 (0)6 236 78 748
M: info@mooieplinten.nl

KvK nr.: 53507975
BTW nr.: NL850906696B01
Rabobank: 1720.42.666
IBAN:NL48 RABO 0134 7629 40

Habraken 2152B
5507 TH Veldhoven

showroom en afhaalorders op afspraak.


 

 

vertrouwd en veilig kopen bij MooieDeurlijsten.nl